Geonius Groep verder uitgebreid: succesvolle overname Hoogveld

Per 1 juli 2020 is geotechnisch onderzoeksbedrijf Hoogveld uit Almelo onderdeel van de Geonius Groep. Dit betekent dat alle werkzaamheden van de bedrijven Hoogveld Geo, Hoogveld Rail en Hoogveld Advies vanaf nu worden uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van Geonius onder de nieuwe naam Hoogveld Geonius BV.

Door het bundelen van de krachten van Geonius en Hoogveld is Hoogveld Geonius in één klap een grote speler op het gebied van geotechnisch onderzoek en advies binnen Nederland. Mark Rurup, Directeur Geonius: “Onze veldwerkcapaciteit is flink gegroeid door de overname. Zowel op het gebied van materieel als op het gebied van personeel. We zijn gegroeid naar ruim 50 geotechnische medewerkers, voor zowel binnen- als buitendienst, waarmee we klanten binnen heel Nederland kunnen bedienen.”

Geonius en Hoogveld werkten al vaker samen. Zo klopte Hoogveld regelmatig bij Geonius aan voor extra capaciteit op het gebied van geotechnisch advies. Geonius zocht Hoogveld op voor specialistische samenwerking voor geotechnisch onderzoek op het spoor of waterwerken. Mark: “Door de overname nemen we diverse sondeerrupsen (ook voor het spoor) en tracktrucks, een minisondeerrups en een sondeerunit op ponton en een los ponton over. Een mooie uitbreiding op ons toch al steeds groter wordende machinepark.”

Ambitie landelijke dekking

Met een Geonius vestiging in Almelo en onze voornemens voor uitbreiding vanuit Friesland, die door de coronapandemie op een iets lager pitje zijn komen te staan, zijn wij weer een stap verder in onze ambitie om actiever te worden in de noordelijke en oostelijke provincies. In deze regio’s ziet Geonius veel kansen in de GWW- en bouwsector. Mark: “Vanuit de vestiging in Almelo gaan we in de noordoostelijke provincies aan de slag met al onze divisies; zowel geotechniek, geodesie, infra als milieu. Zo willen we op niet al te lange termijn een goede landelijke dekking realiseren voor al onze activiteiten.”

Bedrijfscultuur en continuïteit op eerste plaats

Wat betreft de sociale bedrijfscultuur en no-nonsense mentaliteit bestaan veel overeenkomsten tussen Hoogveld en Geonius. Het klikte dan ook meteen tussen de directies van beide bedrijven. “Voor onze nieuwe collega’s is het van belang dat de bedrijfscultuur in stand blijft, dat zij toekomstperspectief hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Geonius kan dit bieden”, vertelt Mark. “Oud-mede-eigenaar Matthijs Eisses blijft bedrijfsleider en regionaal aanspreekpunt van Hoogveld Geonius. Hierin verandert verder niks.”

Techniek en innovatie

Oud-eigenaar Ferry Hoogveld kan zich nu volledig richten op de techniek en innovaties, het werkterrein waar zijn hart ligt. Hoogveld staat binnen de branche bekend als pionier op het gebied van complexe geotechnische klussen. Waar andere bedrijven snel afhaken, gaat Hoogveld juist de uitdaging aan, om samen met de klant een passende oplossing te bedenken voor moeilijk bereikbare terreinen en complexe metingen. “Denk bijvoorbeeld aan bomdetectie onder lage bruggen en viaducten. Middels een zelfontwikkeld ponton met neerklapbare spudpalen kan onder bruggen van 1.50 meter worden gevaren. In samenwerking met onze collega’s binnen Techniek en innovatie verwachten we meer mooie nieuwe ideeën voor de toekomst.”